Maatwerk portal Barbas Bellfires

Barbas Bellfires is een innovatieve fabrikant van gas- en houthaarden. Zij maken gebruik van Isah als hun ERP systeem. Er zijn alleen een aantal specifieke handelingen binnen het ERP systeem die niet makkelijk werken, zoals het plannen van productieorders en servicebezoeken aan klanten. Om deze taken te vereenvoudigen ontwikkelde ik diverse maatwerktools.

Gepubliceerd op 05-02-2024 door Jeroen in Projecten

Productieplanning

De beginsituatie was tijdrovend. Alle productieorders werden geëxporteerd naar een Excel-bestand. Daar werden de orders op de gewenste momenten gezet, met alle risico's op fouten. Vervolgens werd het Excel-bestand weer geïmporteerd in het ERP systeem. Naast de kans op fouten duurde elke export en import heel lang, minstens een half uur. In veel minder tijd dan het exporteren kost worden nu de orders via een drag and drop module netjes ingepland. Deze planning wordt direct in het ERP teruggeschreven, dus zonder de noodzaak van het exporteren en het importeren. Deze module bespaart meerdere manuren per week.

Alle te plannen en geplande orders overzichtelijk in één scherm

Serviceplanning

Het plannen van servicebezoeken werd enorm vereenvoudigd. Op een kaart worden de meldingen geselecteerd om een voorstel naartoe te mailen. De klant kan vervolgens zelf een keuze maken van een van de voorgestelde momenten. Met deze informatie worden met behulp van Google Maps de optimale routes gegenereerd voor de servicebezoeken. Ook deze module bespaart wekelijks minstens een complete werkdag aan uren, en het verhoogt ook nog eens de klanttevredenheid.

Een automatisch geoptimaliseerde route voor de servicemonteur

Rapportagetool

Op de werkvloer en op kantoor is een continue behoefte aan informatie over geproduceerde aantallen en andere KPI's. De rapportagetool stelt de gebruikers in staat om snel eigen dashboards samen te stellen uit vooraf gedefinieerde widgets. Dit zijn grafieken, meters, tabellen en ga zo maar door. Tevens is er een notificatie-systeem ingebouwd die meldingen mailt op het moment dat bepaalde KPI's niet meer aan vooraf ingestelde voorwaarden voldoen.

Diverse KPI's op een door de gebruikers zelf samen te stellen rapportage's

Koppelingen met externe systemen

Naast de zichtbare modules zijn er ook onzichtbare modules gebouwd voor het koppelen van data met externe systemen. Zo worden klantgegevens gesynchroniseerd met het nieuwsbriefplatform, en wordt artikelinformatie via een API beschikbaar gesteld voor de website.

Gratis tips en adviezen over digitaliseren ontvangen? Schrijf je in en ontvang maandelijks mijn nieuwsbrief.